23 December 2012

Follower ke- 700

3 comments:
Tasya hepi giler harini. Blog Tasya dah genap 700 pengikut. Baru jer pagi tadi. Oh !! Bestnya !! Dah dapat follower yang ke 700 !! Lagi 300 untuk ke 1000! Alhamdulillah!! Semoga follower ke seribu cepat sampai! Ameen!!

So, Jom Kita Berkenalan Dengan Follower Ke 700 FaraTasya Diary !!!



Itu dia blognya. A simple Pinky Blog !! Sila melawat ke sini --> http://princessdiaryme.blogspot.com/

Jangan lupa tiket masuknya !! Hanya RM50 topup !! Kalau tak bayar, nahas kau masuk penjara pudu. Tasya taknak tolong korang ikat jamin. Menghabiskan duit churpchurp aku jer..

So, sebab dia follower yang ke 700. Tasya nak bagi hadiah !! Hadiah apa? Ouhh !! Just a simple mimple triple present. Header je kot. Terlebih rajin pulak aku nak buat header'header bagai. Sebenarnya malas. Tapi, kena buanglah penyakit M tu. 

Dengan keadaan yang teramat malasnya nak buat header. Tercetuslah ini punya fenomena...


Oh, wow !! Simplenya header itu!! Patutnya kena buat crowded sikit kan?

Takpelahh. Harap tuan tanah blog ini sudi lah nak menerimanya ya!!

Oke, jumpa di follower akan datang !! Sama-sama kita nengok lah ya siapa yang dapat hadiah pula dan hadiah apa pula yang Tasya akan bagi !!!

Till Then,
Bye !!

3 June 2012

Follower ke-500

4 comments:
Sebelum tu Tasya nak mintak maaf, sebenarnya sekarang ni follower Tasya dah lebih dari 500. Tapi, tasya terlampau busy sampai tak ingat nak bagi hadiah dekat follower Tasya yang ke-500 ni. So, mari kita berkenalan dengan dia.


Ni Tasya buatkan header untuk si dia. 
Sorrylah, Tasya tak sempat nak printscreenkan blog dia. 
So, korang sendiri lah pergi blogwalking ke blog dia sambil dengarkan lagu indah ni


Sekarang ni Tasya tengah menanti follower yang kr-1000 untuk diprintscreenkan blognya dan diberi header.
Chaiyook-chaiyokkk
Bye#

17 February 2012

Berita Harian | 11 FEB 2012

4 comments:
hello blogger semua!!!

Eh, apa kena dengan tajuk ni? Tasya nak baca surat khabar ke? erm, jawapannya adalah........ya, taklah! Erm, macam mana nak cakap ah? 

Hah! sebenarnya TASYA ada join satu contest pada 6/8/2012, tak silap tasya ah! Kemudian, bagi sesiapa yang memenangi pertandingan tersebut, gambarnya akan dimasukkan ke dalam surat khabar. owh! dapat ke muka tasya ni dimasukkan ke dalam surat khabar hah? haha! dapat ke tak dapat ai tak kisah pun, yang janji gambar ai ramai yang like. hihi! 

hei?kenapa tak kisah pulak ni?
bukannya nak berlagak, BTW, tasya dah pernah 2-3 kali masuk surat khabar sebelum ni time tasya kecik2 dulu waktu year 2, year 3! semuanya ibu tasya yang selalu ajak tasya ke hulu ke hilir then masuk news!! tapi, gambar hitam-kelabu ah! tak nampak sngat pown!!!

waktu proses like-menge-like gambar, tasya and frenz tasya sibuk duk promote gambar situ sini nak kasi menang, akhirnya, kejayaan menjadi milik kamiiiiiiii. bahagianya rasaaaaa!!!

then, kitorang gi beli surat khabar, bukan apa, nak tengok muka sposen kitorang yang dlm news tu, ayyoo. kelakarnya muka ai, macam tak patut menang jer, rasanya contestant yang lain lagi layak kot! nak tengok ke? hah! ni dia!

hah! ni lah gambar gila ai tu!
then, bila masuk news jadilah camni!
hadoii, muka sposen tol lah!
kawan tasya pun masuk jugak news
kitorang kongsi gembira ler tui/

ada jugak yg tanya tasya berapa kerap pernah jumpa ain maisarah???
yeay! jawapannya adalah........
jeng3................
zero
wuhhuu! bangganya, ai tak pernah pun jumpa ain maisarah u!

haha, tapi takpe! 25 feb ni insyaAllah tasya akan jumpa dia


untuk apa?
program mencipta impian bersama ain maisarah-novelis
di mana?
di bilik aktiviti pelajar, bagunan pejabat asrama
bila?
25 februari 2012(kan dah bagi tahu takdi)
hari apa?
woi, tengok kalendar lah, hari sabtu sayang oii!
pukul brapa?
10 pagi
kak ain ada ke?
mestilah ada
best ke?
mestilah best
confirm ke gi?
aish, banyak pulak tanya budak ni
hehe, salah ke?
tak, confirm tasya pergi!
apa aktiviti kat sana?
hei, tanya lah ain maisarah sendiri, dah ada depan mata ni kan?

p/s:jangan lupa beli berita harian esok tau!

buka muka surat 26-27


13 February 2012

♥ The One That Got Away ♥

No comments:
Hye, semua! tadi tasya tengah blogwalking di blog ni. tiba-tiba ternampak post ni and siapa2 yang terbaca post tu automatik ditag oleh tuan blog tu. owh! bestnya. tasya suka soalan ni tau. okey jom mula,jom!

Full Name: Faranatasya Bt Razali


Birthday: 17 November 1999


Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 82 Truths about you. At the end, tag your friends. Then tell your friends that she/he is tagged.


1.last beverage: Roti Canai
2.last phone call: Elya
3.last text message:Abang Bucuk
4.last song:Puaskah-Wali Band
5.last time you cried: I can not remember


HAVE YOU EVER:


6.dated someone twice: i don't know
7.been cheated: is also
8.kissed someone and regretted it: do not regretted kissing my friends and my family
9.lost someone special: maybe :'(
10.been depressed: yes, with my homework
11.been drunk and threw up: no,no,no and will not happen


LIST THREE FAVOURITE COLOUR


12.pink
13.red
14.shiny black


since last year(2011),have you:


15.made a new friend : a lot
16.fallen out of love : 3 times, maybe
17.laughed until you cry : of couse, that's really funny
18.met someone who changed you : yes
19.found out who your true friends were : yes, my true friends are always with me.
20.found out someone was talking about you : 2 times, kotttt!
21.kissed anyone on your FB friend's list  : yes/girls only ha


GENERAL


22.how many people on your FB friend's list do you know in real life : 300, maybe!
23.do you have any pets : no :'(
24.do you want to change your name : no, i really love my name 
25.what did you do for you last birthday : i celebrate it with my families, friends, BFF and relatives.
26.what time did you wake up today: 6:45
27.what is something you can't wait for : to meet with the approval
28.what were you doing at midninght last night : watch television
29.last time you saw your mother : she's right beside me now
30.what is one thing you wish you could change about your life : many
31.have you even talk to a person name TOM : no
32.what's getting on you nerves right now : suntikan HPV
33.most visited webpage(s) : facebook
34.nickname(s) : Tasya, Natasya, Fara &...........Fasya.
35.Relationship status : in a relationship with Family and friend XD
36.zodiac sign : Scorpion,auww!
37.he or she : she
38.elemetary : hewhew
39.high school : SMA Al-falah
40.college: i'm still in high school
41.hair colour : shiny black
42.long or short hair : short, long, maybe!
43.do you have a crush on someone : no and I hope it will never happen in my life
44.what do you like about yourself : all about my self ( kita kena bersyukur)
45.tattoos: no,no,no,no and never.
46.righty or lefty : righty


FIRSTS


47.first surgery : no
48.first piercing : ^_^
48.first best friend : Elya Maisarah
49.first sport you joined : lumba lari. T.T
50.first vacation : kuala terengganu, maybe lah!


RIGHT NOW


51.eating : -
52.drinking : -
53.i'm about to : on9 FB
54.listening to : x tahu tajuk lagu lah
55.waiting to : papa beli carrot susu, dahaga.


YOUR FUTURE


56.want kids : yes
57.get married : of course, hehe!
58.career : really2 of course


WHICH IS BETTER


59.lips or eyes : eyes (dari mata turun ke hati)
60.hug or kisses : both
61.shorter or taller : dont' know
62.older or younger : younger like me
63.romantic or spontaneous :romantic
64.nice stomach or nice arms : i prefer nice hair
65.sensitive or loud : loud
66.hook-up or relationship : relantionship
67.funny or shy : funny


HAVE YOU EVER


68.kissed a stranger : no
69.drank hard liquor : no, i said again! i don't drink
70.broke someone's heart : i think yes
71.had your own heart broken : yes
72.been arreted : yes, i was 5 years old masa tu
73.turned someone down : yes
74. cried when someone down : yes


DO YOU BELIEVE IN


75.yourself : no, kadang2 saya tipu diri saya sendiri
76.miracles : yes
77.love at first site : yes 
78.heaven : yes
79.santa clause : no
80.the tooth fairly : no
81.angels/malaikat : yes
82.true loves : yes


(saya tag awak, lepas siap jawab semua soalan ni, bagi link kat saya eh, saya nak baca jawapan awak tau.)